Truca

 

Portes obertes a l'escola divendres 5 de març a la tarda i dissabte 6 de març al matí. Cal inscriure's.  

El jardí de tots!

Un projecte engrescador!

Aquest jardí vertical és un projecte ideat per la Comissió Verda que formem alumnes, mestres i famílies, i està finançat íntegrament per l'AMPA. 

Som davant d'un projecte engrescador, participatiu i educatiu, a més de decoratiu. Parlem d'un projecte de llarga durada i transversal, en el qual hi estan implicats l'alumnat, les famílies i els mestres de l'escola. No només es tracta de posar bonic l'edifici, sinó de crear i obtenir cura d'un ecosistema viu que perdurarà en el temps.

Com ho farem?

Construirem el jardí sobre unes jardineres fetes a partir d’una estructura fabricada en acer amb un bany de zinc de cara a evitar que es rovelli amb la humitat, i d’uns sacs de feltre elaborats totalment amb material reciclat (d’acord amb la filosofia de la Comissió Verda).

El jardí vertical està pensat per a que els nens el puguin començar des de zero, implicant-se i fent-se seva la iniciativa. Tret de l’estructura metàl·lica prèvia, que serà col·locada els propers dies pels membres adults de la Comissió Verda, els nens es faran càrrec de tota la resta: tria de les plantes, plantada, reg, etc.

La idea inicial és que cada nen de l'escola tingui al menys una planta etiquetada amb el seu nom.
El tipus de plantes previstes, atès el seu senzill manteniment, són les plantes crasses. Aquest tipus de plantes necessiten un reg d’un cop cada 15 dies i n’hi ha de molts tipus i colors; amb el temps aniran barrejant-se i ocupant l’espai de manera que creïn una capa que arribarà a cobrir tota l’estructura amb diferents textures i colors.

Calendari previst
Els nens de la Verda són els encarregats d'explicar el projecte als seus companys d'escola. Durant els pròxims dies aniran classe per classe explicant com i quan farem el Jardí Vertical.

Dijous 25 de Febrer, matí: alumnes i mestres de Primària faran sortida caminant fins a Clavisa, l'empresa subministradora de plantes (al Barri de Les Oliveres). Allà triaran les plantes, les etiquetaran amb el seu nom i les plantaran dins dels sacs.

Estem mirant de posar a disposició dels nens d'Infantil alguns exemplars a les seves classes, de forma que sense sortir de l'escola també puguin triar la seva planta.

Divendres 26 de Febrer, tarda: Instal·lació definitiva dels sacs per part de tots els alumnes de l'escola, i també d'una representació de mestres i pares.

Voleu participar-hi?
Probablement necessitarem voluntaris de cara a fer la operativa el dia 25 al matí, bé per acompanyar als mestres en el trajecte o bé per organitzar la plantada.
Si us ve de gust donar-nos un cop de mà, podeu comentar-ho amb la Mercè Rodríguez (mestra) o bé enviar-nos un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant-nos el vostre nom i telèfon de contacte.