L'audició de la setmana

ODS 1. Fi de la pobresa

12 Setembre 2023

ODS 1

“Aquest ODS ens commina a erradicar la pobresa extrema i reduir la proporció de persones de totes les edats que viuen en la pobresa garantint un accés universal a recursos i a serveis bàsics com l’habitatge, l’energia, l’assistència sanitària o les tecnologies, així com també fomentar la resiliència de les persones pobres i vulnerables davant les situacions de crisi o desastres.”

 

a. EL DESESPERAT: Ovidi Montllor, nascut a Alcoi, es posa a la pell d’un home pobre amb un caire humorístic. Val la pena prendre atenció amb el joc de paraules de la cançó. Aquí teniu la lletra de la cançó.

b. THE A TEAM: Ed Sheeran als 18 anys va visitar un refugi per persones sense sostre a qui els hi va cantar algunes cançons amb la seva guitarra. Aquest fet el va inspirar per composar aquesta cançó que parla de la història de l’Àngel, una noia addicte al “crack” (o droga de classe A al Regne unit) la qual pot embogir per aconseguir uns grams d’aquesta droga.

Mariona Escoda i Miki Nuñez: Llums de mitjanit

11 Juny 2023

Miki Nuñez és un cantant de Terrassa i es va fer famós gràcies al concurs “Operacion Triunfo” del 2018. Al 2019 va representar a Espanya a Eurovisió. 

Mariona Escoda és una cantant de Valls. S’ha format en cant clàssic, cant modern, violí i piano. Actualment està estudiant logopèdia.

 Referent al videoclip, podeu observar com han combinat la tècnica de Stop-motion amb gravació de vídeo i hi han referències a diferents artistes, tots els heu vist dins l’artista de la setmana:

  • Yayoi kusama amb els puntets (Maleta d’artista)

  • Vincent van Gogh amb els girasols

  •  Salvador Dalí amb els rellotges tous

  • Keith Haring amb els seus personatges

  • Piet Mondrian amb els quadrats de colors

  • Banksy i la nena del gobus

  • Emily Blincoe amb les fruites (Maleta d’artista)

  • Filthy Luker amb els tentacles 

  •  Jan von Holleben amb els paisatges de roba

  • Magritte amb l’obra “El fill de l’home”

Per què he plorat?

03 Juny 2023

L’obra de Àngel Guimerà, Mar i cel, va ser adaptada per ser un musical per la companyia Dagoll Dagom l’any 1980. Segurament l’any que ve, 2024, representaran altre vegada aquest musical a Barcelona ja que la companyia celebrarà els seus 50 anys i possiblement tanquin després de la seva representació. (Notícia del diari “ara”)

La cançó que escoltem va ser composada per Albert Guinovart, pianista i compositor que va néixer el 1962 a Barcelona i que actialment és professor a l'Escola de Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

Aquesta versió va ser interpretada per dos concursant de Eufòria (programa de TV3). 

Aquí podreu veure dues versions:

Interpretada per l'Elena Gadel i Carlos Gramaje (2004)

I aquesta altra interpretada per Àngels Gonyalons i Carlos Gramaje (1988)

 

Forma part de la nostra Escola

Si desitges més informació sobre el nostre projecte educatiu posa't en contacte amb nosaltres i et resoldrem tots els dubtes.


Fundació Privada de l'Agrupació Escolar la Immaculada
C. Mare Àngela Perera, núm. 4, Vilassar de Dalt

T. 937532958
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Fundació Privada de l'Agrupació Escolar la Immaculada
C. Mare Àngela Perera, núm. 4, Vilassar de Dalt

T. 937532958
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.